Jumaat, 1 April 2016

SUDAH BULAN EMPAT

Bismillahir Rahmanir Rahim

Assalamualaikum,dulu masih bulan satu kini sudah bulan empat.Cepat masa berlalu, pernah dah saya kata dulu masa ibarat pedang, kalau anda tak potong dia maka dia akan potong anda (cut in to piece). Tak boleh bayarkan bila anda stress, gelabah, gabera (Saya tak pasti ini bahasa melayu atau dailek tapi selalu digunakan) dan perkara mencemaskan bila anda di tinggalkan masa. Jumpa lagi masa..

 

ALLAH BERFIRMAN : 

 Dan (alangkah ngerinya), jika sekiranya kamu melihat ketika orang-orang berdosa itu menundukkan kepalanya di hadapan Rabbnya, (mereka berkata), “Wahai Rabb kami, kami telah melihat dan mendengar, maka kembalikanlah kami ke dunia. Kami akan mengerjakan amal soleh. Sesungguhnya kami adalah orang-orang yakin [Surah As-Sajadah surah 32 ayat 12]

Firman Allah ini juga bab masa, masa dunia di sia siakan dengan benda lagho, benda tidak berfaedah dan tidak beramal Soleh semasa di dunia. Perkara ini jelas Allah S.W.T.
menkhabarkan tentang keadaan orang-orang kafir pada hari Kiamat, saat mereka menyaksikan azab neraka dengan mata kepala mereka sendiri. Pada saat itu, mereka menjadi yakin sepenuhnya bahawa mereka akan ditimpa azab yang ada di hadapan mereka. Betapa malunya mereka di hadapan Allah sehinggakan  menundukkan kepala. Betapa dalam penyesalan mereka saat itu, sampai mereka meohon kepada Allah agar dikembalikan ke dunia untuk melakukan amal soleh.


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha
Letakkan Al-Quran sebagai Panduan Hidupmu dan As-Sunnah sebagai gaya hidupmu

Antum/Antuna semua (ukhwah fillah)

Artikel - Artikel Popular