Khamis, 9 Februari 2017

HALIM

ASSALAMUALAIKUM DAN BISMILLAHSelain rupa, seorang bakal suami dilihat dari kelangsungan hidupnya dari segi  pekerjaan, hartanya dan lain-lain. Bagaimana sebenarnya memilih bakal suami? Bagaimana? Sebenarnya tidak ada salahnya cuma carilah yang HALIM.

Suami yang Halim ini akan bersabar ketika si isteri kurang akal. Sebaik baik suami adalah suami yang halim.. yang halim ketika isteri sedang marah atau ketika isteri cerewet, yang halim ketika isteri didalam keadaan kurang akal. 

Ustaz Kazim kata.. "jangan marah dia.. bersabarlah..sebelum kita, suami ni, nak marah dia,INGAT balik.. dia lah orang yang lahirkan anak kita kedunia, susah atas susah dia ngandungkan zuriat kita, lepas tu kita suka suka nak marah dia, nak sepak terajang dia..jatuh zalim seorang suami yang sedemikian..

Ada suami kata, kalao boleh dia tanggung beban isteri mengandung, dia akan tanggung, kalao hilang mata isteri, mahu diganti dengan mata dia sendiri.. namun itu belum cukup untuk jadi seorang suami yang halim.. ~Ustaz Kazim Elias Al Hafiz


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha
Letakkan Al-Quran sebagai Panduan Hidupmu dan As-Sunnah sebagai gaya hidupmu

Antum/Antuna semua (ukhwah fillah)

Artikel - Artikel Popular