Sabtu, 17 April 2010

Lagi dan Lagi Pembongkarannya Berlaku ( Simbol Peace)

(Kononnya Simbol Keamanan tapi Penuh Propaganda)

Bila tangan menunjukkan peace seperti gambar di atas mesti dikaitkan keamanan (Peace no War), dan jika bergambar selain sebut keju pastu tangan bersahaja menunjukkan simnbol peace. Tapi anda semua tahu tak rahsia di sebalik lambang Peace itu? Adakah kita tahu apa tanda peace itu? Pernah ke tertanya-tanya? Berhenti tertanya.. Lagi Dan Lagi Kita Bongkarkannya..

Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah/pernah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda law of Fives (Hukum Lima).

Apa itu Illuminati ?

Illuminati (kata jamak dari bahasa Latin illuminatus,“enlightened” ) adalah sebuah nama yang dihubungkan dengan beberapa kelompok, secara historical dan modern, baik itu nyata ataupun tak nyata.Dalam bahasa Arab pula ia di sebut “An-Nuraniyin atau Pemegang Cahaya”. Illuminati bermaksud sebuah pemerintahan Iblis (Lucifer) sebagai pemerintahtunggal dunia). Secara historic, illuminati secara specific dihubungkan dengan (Bavarian) illuminati, sebuah secret society pada era enlightenment yang didirikan pada 1 Mei 1776(independent day july 4, 1776), bekerja secara diam-diam, Negara per Negara, dan akhirnya menguasai seluruh dunia.


Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha

Tegaknya Islam kerana Islam Satu-satunya Agama Yang Allah Redha
Letakkan Al-Quran sebagai Panduan Hidupmu dan As-Sunnah sebagai gaya hidupmu

Antum/Antuna semua (ukhwah fillah)

Artikel - Artikel Popular